Leerondersteuning

 

Kinderen die vastlopen op school kunnen bij ons ook terecht voor leerondersteuning.

Aan leerondersteuning kan worden gedacht wanneer kinderen/jongeren moeite hebben met schoolvakken of dit eigenlijk niet zo leuk vinden. Ook wanneer er sprake is van moeite met dingen onthouden, moeite met concentreren, het plannen lastig is of er geen plezier meer in school is. We denken mee en kunnen zo samen ontdekken wat wel werkt en prettig is.

We bieden meer dan huiswerkbegeleiding alleen. Kinderen/jongeren die moeite hebben met één of meerdere vakken op school, worden hier vaak heel onzeker van. Ze twijfelen aan zichzelf, dit is van invloed op het zelfvertrouwen en kan zelfs leiden tot faalangst.
Naast leerondersteuning gaan we aan de slag met het zelfvertrouwen. We kijken naar de dingen die wel goed gaan, ontdekken talenten en waardevolle eigenschappen die ook bij het leren kunnen worden ingezet. We kijken hoe er geleerd wordt, wat werkt en wat niet werkt. We proberen het plezier in het leren terug te krijgen en positief te stimuleren. 

Het kan ook zijn dat het kind/ de jongere moeite heeft met het organiseren en plannen. Belangrijke voorwaarden om tot leren te komen en het uitvoeren van taken. Wij bieden begeleiding om deze uitvoerende regelfuncties te stimuleren.