Methodieken

 

‘Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen dan door een jaar met hem te praten.’

(PLATO)

 

Tijdens de coaching maken we gebruik van verschillende methodieken. Methodieken die op een ontspannende en speelse wijze het coachproces stimuleren. Bijvoorbeeld coachspelen, creatieve werkvormen, activiteiten in de natuur en contact met dieren. 

 

Spelen

Het COACHEE-spel, Schatgravers, Story Cubes, Juniorcoachkaarten, Puber coachkaarten, het Jeugdkwaliteitenspel, Helpende gedachten kaarten, Ik denk me sterk spel, Energizers zijn voorbeelden van spelen die we tijdens de coaching gebruiken.

 

Creatieve werkvormen

Daarnaast kunnen we gebruik maken van creatieve werkvormen, zoals tekenen, schilderen, knutselen, kleien, werkvormen gekoppeld aan elementen, collages maken etc.

 

Natuur

Dieren en de natuur zijn een belangrijk onderdeel in ons leven. Wij kunnen hier veel in kwijt, vinden hier veel liefde en ontspanning in. Dieren kunnen veel troost bieden, het zelfvertrouwen stimuleren en ons gedrag spiegelen. We geloven er in dat natuur en dieren een positief effect op de coaching kunnen hebben en zullen dit op verschillende wijze kunnen inzetten tijdens de coaching. Wandelingen met de hond, of gewoon even lekker knuffelen met hond of kat;  wandelingen of ontdekkingstochten in het bos, zouden in de coaching kunnen worden toegepast.