Referenties

 

De coachsessies die ik bij Jolande heb gehad waren prettig. Jolande creëert een veilige, open sfeer. Bij alles wat ik zei, wordt niet direct naar oplossingen gezocht of geoordeeld. Door de juiste vragen te stellen laat Jolande je vooral nadenken over jezelf. Regelmatig hebben we samen uitspraken benoemd, waar ik veel aan heb. De huiswerkopdrachten waren zinvol en goed te doen. Mooi dat ik altijd weer een afspraak kan maken als ik daar behoefte aan heb.

Jolande, bedankt dat je me hebt gecoacht in een lastige periode van mijn leven.

Liesbeth

 

 

Mijn ervaringen van het coachtraject dat ik doorliep bij Jolande.

Jolande kwam op mijn pad toen ik aan het nadenken was over een aantal aspecten die mijn leven beïnvloedden. Ik vind dat ik daar te weinig grip op had.

Ik vond dat er te weinig balans was in mijn leven tussen mijn werk en mijn privéleven. Ik wilde voorkomen dat die disbalans ontspoorde.

Ik heb in een gesprekkenserie met Jolande ontdekt dat ik daarin zelf keuzes moest maken en ik heb leren onderkennen wat mij tegenhield in het maken van die keuzes.

Jolande toonde zich een gesprekspartner die me ruimte gaf en me tegelijkertijd bij de les hield. Ze liet me zien welke theoretische onderbouwing ze hanteerde en hielp me zo om de belemmerende en bevorderende factoren te onderkennen en de laatste toe te passen.

Lukt het allemaal? Voor een deel wel. Ik ben meer regisseur van mijn leven dan voorheen. Maar het belangrijkste is dat ik meer ontspannen ben. Ik wist natuurlijk wel dat ik zelf kan bepalen hoe ik mijn leven inricht. Maar waarom ik dat soms dan toch niet doe, ik mij duidelijk geworden. De zekerheid dat ik ook in de toekomst zelf die keuzes kan maken, helpt mij om meer ontspannen in het leven te staan.

 

 

Via mijn werk kreeg ik een loopbaanontwikkelingstraject aangeboden en kwam ik bij Jolande terecht.

Jolande gaf mij vanaf het eerste gesprek een goed gevoel. Een gemakkelijke gesprekspartner die mijn wirwar van gedachten om kon zetten naar een helder verhaal. Een spiegel werd mij voorgehouden en daar kon ik weer verder mee. Erg prettig! Opdrachten kreeg ik mee om thuis te doen, op die manier werden mijn hersenen aan het werk gezet en kon ik anders denken.

Aan het eind van het traject had ik een duidelijk beeld van wat ik wilde en waar ik goed in ben.

Inmiddels ben ik begonnen aan een opleiding in een heel andere hoek. Ik heb geleerd dat ik zelf stappen moet zetten en zoals Pippi het zo mooi zei:"ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!".

Jolande, dankjewel voor het fijne traject met mooie uitkomsten!

 

 

Ik heb Jolande ervaren als een betrokken en prettige coach. Tijdens de gesprekken wist zij mij te prikkelen met vragen en onderbouwde bepaalde zaken vanuit de theorie. Per situatie wist zij haarfijn aan te sluiten bij wat voor mij passend was.

Door haar persoonlijke aanpak voelde ik mij op mijn gemak en gaf zij mij ruimte om het optimale uit de sessies te halen. In korte tijd heb ik dankzij haar begeleiding mijn coachingsdoelen behaald.

 

 

Wanneer ik terugkijk op mijn loopbaantraject doe ik dat met een goed gevoel. Mijn coachdoel is in die zin bereikt, dat ik vooral minder bang ben om dingen aan te gaan. Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk best dingen durf, dit ik in het verleden ook wel heb gedaan, maar dit niet meer zelf goed naar boven wist te halen.

Aan welke dingen heb ik het meest gehad? De vragen voor mensen om me heen over mijn kwaliteiten is me erg bij gebleven, ook vond ik het een eye-opener om een mindmap te maken. Ik vond het een mooie, inzichtelijke manier om een idee uit te werken en deze zo kleiner en behapbaar te maken. Verder heb ik gemerkt dat het vooral goed is geweest om er veel over te praten. De huiswerkopdrachten hebben vooral hun werk goed gedaan, omdat ik er tussendoor bewust en soms ook onbewust mee bezig ben geweest. Dit heeft vooral innerlijke dingen veranderd. Ik ben meer tijd voor me zelf gaan nemen, doe yoga en volg een aantal cursussen/workshops.

Heel erg bedankt voor deze periode en je hulp bij het verwerven van inzichten in mijzelf!

 

 

Ik heb recent loopbaancoaching gevolgd bij Jolande. Het was nieuw voor mij en ik was benieuwd hoe het zou gaan......

Ik heb het als heel prettig ervaren, de manier waarop Jolande het aanpakt, inhoudelijk, gevarieeerd en ze nam er de tijd voor.

Er zijn een hoop dingen helder geworden, waar ik wat mee kan. 

Kortom: het was zinnig om dit traject te doorlopen. Ik heb nu nieuwe inzichten en hoop straks een leuke, nieuwe baan te vinden!

Marjan